Euskal Herriko zuhaitz eta zuhaixken gida - Aizpuru Oiarbide, Iñaki; Catalán, Pilar; Garin, Francisco; Aizpuru, Ibai; Colomina, Diana; Tamayo, Ibon; Larretxea, Joseba; Zorrakin Altube, Iñaki; Euskadi (Autonomia Erkidegoa) Administrazioa, Ingurumen, Lurralde Plangintza, Nekazaritza eta Arrantza Saila; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2010)
Esku artean duzun lana lehendabiziko "Euskal Herriko Zuhaitz eta Zuhaixken gidaliburua"ren oinordekoa da, baina haren edukiak sakonki berrikusi eta zabaldu diren aldi berean -73 familietako 400 espezie baino gehiago deskribatzen dira-, formatua nabarmenki txikitzea lortu da. Argitalpen honen helburua botanikoentzat eta natura maite duten guztientzat erabilgarria izatea da, Euskal Herrian zehar gaur egun aurki daitezkeen zurezko landare guztiak, bertakoak zein bertakotuak, bereizten eta ezagutzen lagunduz.
Keywords: Zuhaitzak -- Euskal Herria -- Gidak; Monografiak