Luzera eta zabalera osoan. [Matematika - LMH 6] / proiektuaren zuzendaritza, Rafael Pérez Gómez; moldaketa eta euskaratzea, Ana Turumbay Izurdiaga... [et al.] - Pérez Gómez, Rafael; Turumbay Izurdiaga, Ana (: Proyecto Sur de Ediciones, 2011)
Neurketaren esanahia eta erabilera. Zenbakizko testuak ezagutzea eta interpretatzea, eta neurketa eta neurriak erabiltzea problemak ebazteko eta informazioa ulertzeko eta transmititzeko. Hiztegi egokia erabiltzea; nork bere estrategiak sortzea, irudiak zehatz eta gutxi gorabehera neurtzeko; neurketak egitea tresna eta neurri-unitate konbentzionalak erabilita; magnitude bereko unitateen arteko baliokidetasunak; objektu eta espazio ezagunek duten luzera, azalera, pisua eta edukiera estimatzea; neurketak egiteko unitate eta tresna egokienak hautatzea, eta magnitude-ordenaren araberako neurriren bat adieraztea; neurriak hartzean eta estimazioak egitean erabilitako prozesua eta estrategia ahoz eta idatziz azaltzea; irudi lauen azalerak, bata bestearen gainean jarrita, deskonposizioa eginda eta haien neurriak hartuta alderatzea. Azalera-unitateak erabiltzea; oinarrizko irudien perimetro eta azalerak kalkulatzea: laukiak, karratuak eta triangeluak.