Grafikoak eta taulak. [Matematika - LMH 6] / proiektuaren zuzendaritza: Rafael Pérez Gómez; moldaketa eta euskaratzea: Ana Turumbay Izurdiaga... [et al.] - Pérez Gómez, Rafael; Turumbay Izurdiaga, Ana (: Proyecto Sur de Ediciones, 2011)
Datuak biltzea eta oinarrizko inkesta-, behaketa- eta neurketa-teknikak erabilita, datu horien erregistroa egitea; sarrera bikoitzeko taulak eta maiztasun-taulak; informazioa adierazteko modu ak. Estatistika-grafiko motak: barradiagrama, piktogramak, maiztasun-poligonoak, sektore-diagrama; informazioa lortzea eta erabiltzea, inguruko objektuei, fenomenoei eta gertaerei buruzko datuen grafikoak eta taulak egiteko; batez besteko aritmetikoa, moda, mediana eta heina, eguneroko egoeretan aplikatzea; estatistika-grafikoen bidez emandako informazioa ikuspegi kritikoz aztertzeak duen garrantzia balioestea; informazioa estatistikoki tratatzeko informatika-baliabideak erabiltzea.