Neurtzea konparatzea da. [Matematika - LMH 6] - Pérez Gómez, Rafael; Turumbay Izurdiaga, Ana (Granada : Proyecto Sur de Ediciones, 2011)
Neurketaren esanahia eta erabilera. Zenbakizko testuak antzematea eta interpretatzea, eta neurketa eta neurriak erabiltzea problemak ebazteko, informazioa ulertzeko eta hura transmititzeko. Hiztegi egokia erabiltzea; - Neurketak egitea tresna eta neurri-unitate konbentzionalak erabilita; - Magnitude bereko unitateen arteko baliokidetasunak; - Objektu eta espazio ezagunek duten luzera, azalera, pisua eta edukiera estimatzea: neurketak egiteko unitate eta tresna egokienak hautatzea, eta magnitude ordenaren araberako neurriren bat adieraztea; - Neurriak hartzean eta estimazioak egitean erabilitako prozesua eta erabilitako estrategia ahoz eta idatziz azaltzea.
2011/05/11
LMH, 6.maila
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak