Tik-tak : Nola funtzionatzen dute makinek? (2. sekuentzia didaktikoa) [Ingurunearen ezaguera - LMH 6] / Virtualware (: Virtualware, 2011)
Makinak gure eguneroko bizitzan etengabe erabiltzen ditugun elementuak dira. Baina, euren erabilerak askotarikoak izateaz gain, hainbat funtzionamendu dituzte baita ere (non energiaren ezagutzak lantzen diren). Ikasleak, makinak era arduratsuan eta haien funtzionamendurako energia kontsumoa ahalik eta mugatuena izatean hezi behar ditugu. Horregatik, dauden makina motak, hainbat funtzionamendu eta behar duten elikabideak garatuko dira sekuentzia didaktiko honetan. Horretaz gain, teknologiak kultura eta ingurunearekin duen erlazioaz jabetuko dira.