Adieraz dezagun informazioa : [Matematika-arloa - LMH 5-6] / Ricard Baillés Isart eta Vimartic Taldea - Baillés Isart, Ricard (: Vimartic, 2011)
Proposamen didaktiko honetan, ikasleek hainbat komunikabidetan argitaratutako grafiko estatistikoak identifikatu, bilatu eta interpretatuko dituzte (barra-, lerro- eta sektore-diagramak); gainera, galdeketa bat eginez eta klimaren datuak jasoz, ikasleek beren grafikoak sortuko dituzte.