Azken garaipena / gidoia, Iban Zaldua ; irudiak, Julen Ribas - Zaldua, Iban (Xabiroi (Ikastolen Elkartea), 2011)
Naziek gerra irabazi ondorengo etorkizun batean, hilketa arraro bat ikertzen dute bi poliziek. Fikzioa eta intriga. Sigrid Frisch tenienteak komikiak maite ditu. Polizia-etxeko bulegoan irakurtzen ditu, ezer egitekorik ez dagoenean. Baina gutxitan izaten du irakurketa lasai amaitzeko aukerarik. Bigarren Mundu Gerra Alemaniak nola irabazi zuen kontatzen duen komiki klasikoa irakurtzen ari dela jaso du abisua: haur batzuek hildako bat topatu dute ubide handian. Lekura heldu orduko kasuarekin arazoak izango dituztela ohartu da. Gorpuaren alboan, poliziaz gain, SSko Oberstandartenführer bat eta bere soldaduak zokomiran ari dira. Zer ari ote dira han? Ito bat besterik ez da.Gorpuak ez du identifikaziorik, eta, eskuan, gogor helduta, paper zati bat du. Eta are harrigarriagoa: sabelean zilborra du¡ Erabat ezinezkoa 2052ko Germanian, Garaipenaren CVII. urtean.Ez, ez da kasu erraza izango.