Erromanizazioa Euskal Herrian [Gizarte zientziak - DBH 1-4] / jatorrizko gidoia, Eliseo Gil Zubillaga ; diseinua, Euskomedia Fundazioa - Gil Zubillaga, Eliseo (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2010eko deialdia), 2012)
Ba al dakizu Erromatar Inperioa Euskal Herrira ere iritsi zela? Ba al zenekien erromatarrak hemen egon zireneko egundoko aztarna eder eta ikusgarriak iritsi zaizkigula? Ez al duzu inoiz erromatar garaiko arrastorik iragarri Euskal Herrian? Ezagutzen al duzu Erromako kulturak eragina izan zuela euskal kulturan izan zuen eragina? Euskal Herriko erromatar garaiko bizimodua ikasteko aukera ematen dituen edukiak aurkituko dituzu hemen. Edukia 17 ataletan banatua dago, eta horietan guztietan edukiak eta ariketak aurkituko dituzu. Edukidun pantaila bakoitzak erromatarren garaiko Euskal Herriaren alderdi bati buruzko azalpenak ematen ditu. Alde praktikoari dagokionez, atal bakoitzaren edukiei buruz jaso duzun ezagutza neurtzeko testak edukiko dituzu.