Hilketa liburutegi nazionalean / Luisa Villar Liébana ; itzultzailea, Patxi Ezkiaga - Villar Liébana, Luisa (Ameslari (Ibaizabal), 2011)
Detektibeen Eleberrien Lagunen Klubak María Mayo kontratatu du Liburutegi Nazionalean ospatuko diren "Krimenarekin topaketak" jardunaldien berri emateko. Hala ere, saioetako batean hizlarietako baten hilketa ahalegina gertatzen da: Ernest Buck idazlearena, hain zuzen ere. Aretoan bertan dagoen komisario bat arduratuko da kasu hau argitzeaz. Baina Maríak ere egingo ditu bere ikerketak.