Nire aita ikusezina da - Gabiria, Julen; Gallego, Patxi (Donostia : Elkar, 2011)
Elenek hamaika urte ditu, biolina jotzen duen nobio makarra bat, eta neba jaioberri bat: Xabat. Parkera edo kalera ateratzen direnean, jende guztiak egiten dio kasu niniari, amari, Eleneri... baina inork ez du ikusten aita: ikusezina bihurtu ote da? Umorea eta abenturak elkartzen ditu Julen Gabiriaren nobela honek; zinema-zaletasuna, neska-mutilen arteko harremanak, gizarteak aita-amen zereginak nola ikusten dituen... Hori guztia ederrago eta dibertigarriago egiten dute Patxi Gallegoren marrazki jenialek.
10 urtetik aurrera (berdea)
II. Mikel Zarate Haur Literaturako Saria 2011
Keywords: Giza harremanak; Familia harremanak; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak