Mattin jadanik txupeterik gabe dabil / Hermien Stellmacher ; itzulpena, Ihintza Elsenaar - Stellmacher, Hermien (Mattin (Ttarttalo), 2012)
"Ezin naiz inora joan txupeterik gabe", esan du Mattin untxitxoak. Baina, gero, ohartu da bere lagun guztiek jadanik ez dutela txupeterik erabiltzen. Txupeteak haurtxo txikiek baino ez dituzte behar. Eta Mattin dagoneko handia da. Orduan, txupeterik gabe ibiltzen saiatuko da, eta konturatuko da ez dela batere zaila. Jolas-liburu dibertigarri honekin txupetearen beharrik ez izaten ikasiko duzu.