Raban heroia / Joachim Masannek ; Jan Birck-en marrazkiak ; [itzulpena, Naroa Zubillaga] - Masannek, Joachim (Futbolari basatiak (Mezulari), 2011)
Rabanek aulkiaren bosgarren anka dela sentitzen du, eta uste du gainerako Bastiek ez dutela taldean eduki nahi.Willik Urtezahar gauean futboleko orakuluari kontsulta egiteko gomendatzen dio. Urteko azken gauean Raban estadioan isilka sartzen denean, gainerako Basatiak ere han agertzen dira: guztiak daude gertakari handia ikusteko irrikaz. Azkenean, magia balitz bezala, fokuak pizten dira eta Alemaniak inoiz izan dituen futbolaririk handienak agertzen dira. Orduan, futboleko izarrek Rabanekin jokatuko dute! Futbolari Basatiek kirioak dantzan dituzte. Izan ere, nork jasoko du taldearen etorkizunari buruzko orakuluaren mezua... eta zer esango du mezuak? Futbolari Basatiak, mundua konkistatzen!