Nur eta haize-arrosa - Martínez de Lezea, Toti; Landa, Juan Luis; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2011)
Nurrek uste ez zuen opari bat hartu du, Aititek etxetxo bat egin dio oihanean, lorategian eta, haren ondoan, lau puntu kardinalak adierazten dituen biribil handi bat lurrean markatuta, ?haize-arrosa? bat. Aurkikuntza horrek eta beren irudimen mugagabeak urrutiko lurretan, Ipar-buruan, abentura bat bizitzera eramango ditu Nur eta Nurren lagunak.
8-12 urte (gorria)
Nur y la rosa de los vientos
Keywords: Abenturak; Iratxoak; Irudimena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak