Indianoa / [ilustrazioak], Francisco Fructuoso ; [gidoia eta hitzaurrea], Gregorio Muro ; Mitxel Murua testuaren egokitzailea - Fructuoso, Francisco (Klis-klasikoak (Elkarlanean), 2011)
- Zuek ere Kaliforniara zoazte, ezta ?- Bai, nire anaia Miel orain dela urtebete heldu zuan hara. Urre-meatze bat aurkitu dik nonbait, eta gure laguntza behar omen dik.- Zorionezkoak zuek ! Ni itsu-itsu noak, zer topatuko dudan jakin gabe. Urre asko omen zagok, baina... badakik zer dion esaerak : "Urrutiko intxaurrak hamalau, bertaratu eta lau !"