Ipar haizearen kontra - Glattauer, Daniel; Elorrieta Agirre, Irati ([Irun] : Alberdania ; [Donostia] : Erein, 2011)
Leo Leikek Emmi izeneko ezezagun baten mezu elektronikoak jasotzen ditu hutsegitez. Mutila ongi hezia denez erantzun egiten ditu, eta neskari erakargarri egiten zaionez hark ere idatzi egiten dio atzera. Elkarrizketa bat sortzen da horrela, atzera bueltarik ez duena. Denbora kontu hutsa dirudi elkar aurrez aurre ezagutzea, baina desasoseguz bizi dute aukera hori eta atzeratu egiten dute unea.Gaur egungo literaturan idatzi den maitasun elkarrizketarik argienetako bat eta xarmangarrienetako bat.
Jat. izenb.: Gut gegen nordwind
Keywords: Helduentzako Literatura