Nortasunaren nahasteen etiologia eta tratamendua - Haranburu Oiharbide, Mikel; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2011)
Nortasunaren nahasteak aztertzeko erabili izan diren hainbat ikuspegi agertzen dira liburuaren lehen kapituluan. Ondorengo hamar kapituluetan nortasunaren nahasteen hiru taldeak aztertzen dira, Amerikako Psikiatria Elkartearen DSM-IV-TR eskuliburuan oinarrituta: 1. Nahaste eszentrikoak: nortasun paranoidearen nahastea, nortasun eskizoidearen nahastea eta nortasun eskizotipikoaren nahastea. 2. Nahaste dramatikoak: nortasun antisozialaren nahastea, mugako nortasunaren nahastea, nortasun histrionikoaren nahastea eta nortasun nartzisistaren nahastea. 3. Barne-hersturako nahasteak: nortasun saiheskariaren nahastea, mendeko nortasunaren nahastea eta nortasun obsesibo-konpultsiboaren nahastea. Amaitzeko, azken lau kapituluetan, DSM-IV-TR eskuliburuan nortasunaren nahasteekin erlazionatzen diren lehenengo ardatzeko nahaste batzuk aztertzen dira: eskizofrenia, psikosi paranoidea, nahaste obsesibo-konpultsiboa eta fobia soziala. Kapitulu bakoitzaren amaieran praktiketarako ariketak jarri dira.
Keywords: Nortasuna -- -Nahasteak; Psikopatologia; Baliabide digitalak; Monografiak