Nortasunaren nahasteen etiologia eta tratamendua / Mikel Haranburu Oiharbide ... [et al.] - Haranburu Oiharbide, Mikel (Udako Euskal Unibertsitatea, 2011)
Nortasunaren nahasteak aztertzeko erabili izan diren hainbat ikuspegi agertzen dira liburuaren lehen kapituluan. Ondorengo hamar kapituluetan nortasunaren nahasteen hiru taldeak aztertzen dira, Amerikako Psikiatria Elkartearen DSM-IV-TR eskuliburuan oinarrituta: 1. Nahaste eszentrikoak: nortasun paranoidearen nahastea, nortasun eskizoidearen nahastea eta nortasun eskizotipikoaren nahastea. 2. Nahaste dramatikoak: nortasun antisozialaren nahastea, mugako nortasunaren nahastea, nortasun histrionikoaren nahastea eta nortasun nartzisistaren nahastea. 3. Barne-hersturako nahasteak: nortasun saiheskariaren nahastea, mendeko nortasunaren nahastea eta nortasun obsesibo-konpultsiboaren nahastea. Amaitzeko, azken lau kapituluetan, DSM-IV-TR eskuliburuan nortasunaren nahasteekin erlazionatzen diren lehenengo ardatzeko nahaste batzuk aztertzen dira: eskizofrenia, psikosi paranoidea, nahaste obsesibo-konpultsiboa eta fobia soziala. Kapitulu bakoitzaren amaieran praktiketarako ariketak jarri dira.