Deabruaren letaginak : istorio fantastikoak eta nahiko umoristikoak - Morillo, Fernando (Irun : Gaumin, 2011)
Euskal mitologiako izakiak gauean, errealitatean eragiten duten marrazkiak, inbokazio diaboliko dibertigarri bat, aingeru "perfektu" baten ingurukoak, Jesukristoren bila joaten den gizon baten istorio sarkastikoa... Deabruaren ironia eta txantxa-gosea aitzakia hartuta, gizakiok gorderiko grin eta bihotzetan murgiltzen diren bost narrazio dira. Gehienak egunerokotasunetik abiatzen dira: maitasun korapiloak, grinaren eta bihotzaren arteko lehia, beste "zerbait" probatu nahia... Bat-batean, deabrukeriaren bat azaltzen da. Umore zuria nahiz beltza, erotismo samurra eta basatia, fantasia ironikoa eta giro mitologikoa.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Adiskidetasuna; Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Demonioak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak