Deabruaren letaginak : istorio fantastikoak eta nahiko umoristikoak / Fernando Morillo - Morillo, Fernando (Su tanta (Gaumin), 2011)
Euskal mitologiako izakiak gauean, errealitatean eragiten duten marrazkiak, inbokazio diaboliko dibertigarri bat, aingeru "perfektu" baten ingurukoak, Jesukristoren bila joaten den gizon baten istorio sarkastikoa... Deabruaren ironia eta txantxa-gosea aitzakia hartuta, gizakiok gorderiko grin eta bihotzetan murgiltzen diren bost narrazio dira. Gehienak egunerokotasunetik abiatzen dira: maitasun korapiloak, grinaren eta bihotzaren arteko lehia, beste "zerbait" probatu nahia... Bat-batean, deabrukeriaren bat azaltzen da. Umore zuria nahiz beltza, erotismo samurra eta basatia, fantasia ironikoa eta giro mitologikoa.