Hildakoei esker eta haien erruz : istorio bortitzak / Fernando Morillo - Morillo, Fernando (Su tanta (Gaumin), 2011)
Gauaren itzaletan ezkutatzen den maitasuna sentitzeko istorioak dira. Lau narraziok osatzen dute liburua. Barne-emozioa eta pasioa dituzte oinarri, eta gizakion alderdi ilunak azaltzen dira bihotzaren garrasiekin batera: obsesioa, etsipena, sekretu ilunak, eromena... Sentimendu beltzak, eta odolaren gorrizkoak. Maitasuna pizgarri, artearen izenean egin daitezkeen bortizkeriak ikusten dira, familian gorde nahi izandako sekretu lotsagarriak, hiltzen ez dakiten hiltzaile afizionatuak, gutako edonoren eromen eta basakeria-grinak.