Big - Geus, Mireille; Arana, Aitor ([Zornotza] : Ibaizabal, 2011)
Lizzyri lagunak egitea kostatzen zaio, eta mutilek beti egiten diote barre haren izaera bereziari, eta heziketa bereziko ikastetxe batera joateak ez dio horretan laguntzen. Big ezagutzen duen egunean, ordea, dena aldatuko da. Neska horri pentsatzen duena esan diezaioke eta bere etxera gonbidatuko du. Baina Lizzyk inoiz ez zuen pentsatuko bere lagun berriak bide arriskutsutik eramango zuenik, legearen mugetan, eta pertsona asko zauritzeko arrisku gorrian. Istorio bizia da hau, adiskidetasunaren egiazko esanahiaz pentsarazten duena.
12 urtetik aurrera (horia)
Jat. izenb.: Big
Keywords: Adiskidetasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura