Jakobian eraikina - Olarra, Xabier; Aswani, Alaa al; Royo Manterola, Arantzazu (Iruñea : Igela, 2011)
Jakobian eraikina 1930ean altxarazi zuen Hagop Jakobian armeniarrak, Suleiman Baxa kalean, Kairoko Erdigunean. Leku bikaina aukeratu, eta etxe benetan dotorea eraiki zuen. Eleberriko gertaerak 1980 ingurukoak dira, Golkoko gerraren garaikoak, eta horkoak baino garai hobeak ezagutu ditu Eraikinak.Orain, pertsonaia batzuek bulego edo etzanlekutarako erabiltzen dituzte garai bateko etxe luxuzkoak. Beste batzuek, berriz, etxegainean bizi beharra daukate, eraikin dotore horretako trastelekuak izandako gela ziztrinak aterpe bihurtuta.Denetik aurkituko dugu eraikinean: hemen aristokrata gonazale bat, hor Le Caire egunkariko zuzendari homosexuala, han gar erlijiosoak jotako gazteak edota aberats lizunkoiak, libera ziztrin batzuen truke familia errukarrietako neskez gozatu nahi dutenak.Ustelkeria eta esplotazio lotsagabeena nahasian ibiliko dira. Tahak, atezainaren semeak, baditu bere emaztegai Busainarekin bete nahi dituen amets eta irrikak. Baina, ikasle bikaina izanik, ustelkeriarekin topo egitean, talde islamista erradikalekin lotuko da, eta erabaki horrek ondorio latzak izango ditu.
Euskadi Literatura Sariak 2012 - Euskarazko Literatura Itzulpena
Keywords: Helduentzako Literatura