Txerrikumeen abentura berriak - Zubeldia, Iñaki; Jalón, Estibalitz ([S.l.] : Ibaizabal, 2011)
Txerrama eta txerrikumeak epaitegira eraman dituzte eragin zuten istripuan izandako kalte-ordainengatik epaitzera, baina modu harrigarrian ihes egingo dute epaitegitik eta, funikularra hartuz, Igeldoko Atrakzio Parkera igoko dira. Han bizimodu berria hasiko dute. Ospetsu bihurtuko dira eta jendea erakarriko dute. Igeldo modako atseden-toki eta dibertsio-leku bihurtuz. Txerrikume bat, Irina Arroxalieva izenez bataiatua, balleteko izar bihurtuko da, umeen, amonen eta, orokorrean, jendearen zoramenerako. San Ferminetara ere eramango dituzte txerriak eta mundu osoko telebistetan miresmena sortuko dute. Arroxalik txerriek eragindako zor guztiak ordaindu ahal izango ditu eta diru asko irabaziko du.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Txerriak; Animalia gizatiarrak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak