Txori txoroa - Igerabide, Juan Kruz; Gurrutxaga, Maite (Irun : Alberdania, 2011)
Okil baten istorioa kontatzen da. Moko-oker jaiotzen delarik, ez du balio zurgintzarako, eta familiak arbuiatu egiten du. Bere akatsari etekina ateratzen dio, ordea, eskulturagile bihurturik. Hori ez dute ontzat ematen familian, eta etxea utzi beharrean gertatuko da. Bidaia iniziatiko luze bat abiatuko du, leku berriak eta aukera berriak ezagutzera, eta era askotako izakiekin topo egingo du, abenturaz abentura bere burua ezagutuz.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak itsasoan -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Txoriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak