MateClick. [Matematika-arloa - DBH1-4] 6. unitatea: Zirkunferentzia, zirkulua eta gorputz geometrikoak / Gizer.net (: Gizer.net, 2012)
Gorputz geometrikoak bezala, irudi zirkularrak ere askotan agertzen dira ikaslearen inguruan. Hori dela eta, arreta berezia jarriko diegu unitate honetan, garrantzi bereko bestelako irudiak alde batera utzi gabe, hala nola poliedro erregularrak. Unitate honetan hainbat elementu landuko ditu ikasleak: zirkunferentziaren elementuak, zirkunferentzien eta zuzenen arteko posizio erlatiboak, sektore zirkularrak, azalerak eta poliedroak. Horretarako, zenbaki hamartarrekin egindako eragiketak eta kontzeptu geometrikoak menderatu beharko ditu, angeluak identifikatzeko edo bolumenak eta gorputz geometrikoen edukierak aurkitzeko.