MateClick. [Matematika-arloa - DBH1-4] 5. unitatea: Planoaren geometria eta poligonoak / Gizer.net (: Gizer.net, 2012)
Ohikoa da ikaslearen inguruan gorputz geometrikoak egotea. Hori dela eta, errealitatearen elementu horiek erabiliko ditugu planoak eta poligonoak lantzeko. Unitate honetan, ikasleak besteak beste, zuzenak, planoko puntuak, angeluak eta angeluen neurria, irudi geometrikoak, poligonoak eta zenbait irudiren azalera nahiz poligonoa kalkulatzeko problemak landuko ditu. Horretarako, zenbaki hamartarrekin egindako eragiketak eta kontzeptu geometrikoak menderatu beharko ditu, angeluak identifikatzeko edo bolumenak eta gorputz geometrikoen edukierak aurkitzeko.