Estatistika eta SPSS / Juan Etxeberria - Etxeberria, Juan (Unibertsitatea (Elhuyar), 2005)
Gizarte-hezkuntzaren errealitatea aztertu eta ezagutzeko, ikerketa eta esku-hartze pedagogikoko metodoak eta teknikak ezagutu behar dira. Teknika horien artean, betebehar garrantzitsua dute errealitate sozialetik zein hezkuntzakotik bildutako datuen analisiarekin lotura dutenek. Hori dela eta, gizarte-zientzietako ikasleek ezinbestekoa izango dute datuen analisiak egiteko tekniken erabileran konpetentzia izatea. Testu hau erreferentea da gizarte-zientzietako ikerketan, datuen analisiei buruzko ikasgaietarako, eta euskarri didaktiko izateko prestatua dago. Testuan, gizarte-zientzietako esparruan estatistikaren erabilera eta aplikazioei buruzko ikuspegi zabala ematen da. Estatistika tresna laguntzailea, baliagarria eta ezinbestekoa da errealitatea nolakoa den, izan den edo izango den jakiteko. Lanerako fitxategiak eskatzeko idatzi helbide honetara: l.ansa@elhuyar.eus