Beranduko birigarroa - Zendoia, Nikolas (Oiartzun : Sendoa, 1998)
"Beranduko birigarroa" da Nikolas Zendoia bertsolariaren lehenengo liburua. Batik bat bertsolariaren lehenengo liburua. Batik bat bertsoz osatua datorkigu eta, tarteka, hitz lauz ere txukun eta gozo ondua. Bi atal ditu: lehenengoan, umetako eta gaztetako oroitzapenak eskaintzen dizkigu, begiratu alaiz; bigarrenean, berriz, oraintsuko bertso-sailak, batzuetan umorez, bestetan serio, beti egoki. Liburu honetan ditugu, bertso eta kontakizun bakoitzean, Zarautzen bizi den aiar honen hiru ezaugarri nagusiak: hitzaren dohaia, arte-sena eta sentiberatasuna. Hiru ezaugarri, kultur ondare baten ispilu, eta sakoneko giza balore batzuen adierazpen bizi eta bizigarri. Izango ahal dugu, berandu baino lehen Nikolasen bigarren liburua dastatzeko aukera.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak