Alako batean - Aierbe Iraola, Joxe (Oiartzun : Sendoa, 1998)
Donosti'ko Loiola'n bizi dan Joxe Aierbe, ezaguna da idazle modura eta bertso-jartzaille bezela. "El Diario Vasco" egunerokoan ere agertu izandu dira bere lan txukunak eta ipuiak.Bere ogibidetik aparte, zaletasun eta adur oiek ditun gizona ezin ziteken egon liburu bat argitaratu gabe, eta eme n dezu, irakurle, bere bertso-liburu atsegiña "Alako batean" izenarekin."Enborretik ezpala" dio esaera zarrak, eta ala degu Joxe; bere aita zana zan Bartolo Aierbe, "Auspoa" sail ontan bi liburu argitaratu zituna "Nere Mundualdia" eta "Zaarrak berrituz" izenez bataiatu ziralarik. Alako arrera ona izan zuten, gaur biak ia agortuan daudenak zorionez.Suerte berdiña izan dezala semearenak ere, eta zorionak adiskide miñari.Txomin Garmendia
Keywords: Aierbe Iraola, Joxe; Bertsolaritza; Poesia; Autobiografiak; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura