Alkarrentzat jaioak - Azpiroz, José (Oiartzun : Sendoa, 1997)
Bi liburu ditu Azpirozek Auspoan leendik argitara emanak: bata, Arbol zarraren kimuak, bere familiaren istoria eskeintzen diguna; eta bestea, Gogoz kontrako pausoak, bere gerra-ibillerak kontatzen dituana. Oroipen-liburuak, beraz, biak ere. lrugarrengo au, berriz, nobela duo Alde batetik bi gazteren amodioa azaltzen digu; eta, bestetik, garai bateko baserri-giroa. Baiña baserritar baten ikuspegiz, izkeraz, sentimentuz da irizpidez, bera ala degun ezkero. Azpiroz, irakurlea bereala oartuko danez, bere eguneroko bizitzan ikusia papereratzen aalegindu da, berak ezagutu duan nekazari-munduaren testigantza garbia emanez. Ala, idazlan mardul onek, naiz-eta berez nobela izan, oroipen-liburua dala emaien duo Istoria irakurtzen ari gerala, alegia, asmakizuna baiño geiago.
Keywords: Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura