Kantuaren ordaiñez / Manuel Lasarte - Lasarte, Manuel (1927-2012) (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 1997)
Gozoa eta dotorea izan da beti, edozein bertsozalek dakianez. Manuel Lasarteren bertsoa. Era berean, gozoa eta dotorea,irakurleak liburu ontan ikusiko duanez, beraren prosa.Ez degu arritu bear. Bertsolariak itzaren doaia berekin duo Berezkotasun orrek emaitza ederrik edozein bidetatik eman dezake. Ala, Lasartek, eta bai beste zenbait bertsolarik ere, prosalari bikaiñak ere badirala erakutsi digute azken bolada ontan.Alderdi ori gure egunotan azaldu dana izanik, agian ez degu merezi duan maillan jarri, orain artean beintzat. Baiña ortik gure erri-literaturari bide berri bat zabaldu zaiola laster oartuko geralakoan gaude.Naikoa, ortarako, Lasarteren liburu berri au irakurtzea.