Sagardotegiak / Sebastian Salaberria - Salaberria, Sebastian (1915-2003) (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 1997)
"Gure kolejioak sagardotegiak" esan zuan Udarregi bertsolariak. Billera-leku ori bertsolari-iturri zala aitortzea zan ori. Baita euskeraren eta euskal izaerarena ere. Sagardotegietan danetik izate baitzan: bertso, kantu, ateraldi, zelebrekeri, jolas, apustu, itz-aspertu, umore... Baserritarrak eta kaletarrak, langilleak eta aundimendiak, era guztietako jendea zan an alkartzen zana. Eta danak euskera bizi eta jatorra ezpaiñetan zutela. Ori ala izanik ere, sagardotegiaren berri adierazten digu libururik ez genduan orain artean, euskeraz beintzat. Utsune ori betetzera dator Sebastian Salaberriaren idazlan berria.