Bidezkoak : (1994-1996) kazetari-lanak - Zubimendi, Joxe Ramon (1952-2024) (Oiartzun : Sendoa, 1997)
Aspalditik ezagutzen dut Joxe Ramon Zubimendi, eta orain, bere nortasunari buruzko ohar bat egin beharreko honetan, zera ikusten dut garbi: ez duela bide ibilietatik inora joan nahi izan; beti izan duela arrunkeriak urruti uzteko gogoa, Egun batean, hizkuntzaren inguruko borrokak puri-purian zeudenean, euskara batuaren aurka zeudenei erasoka ikusiko zenuen; hurrengoan, Gabriel Aresti bereziki arbuiatzen zen bolada batean, poetari bere mirespena eta maitasuna azaltzen; hurrenagokoan, berriz, euskara batuaren okerdura edota gehiegikeriak salatu eta tradizioa goraipatzen, Behin ere ez gehiengoarekin, baizik eta bere gisara, desertuan predikatzeak ematen duen tentsioa bereganatu nahi balu bezala: egoskor batzuetan, zorrotz askotan, umoretsu gehienetan, Eta beti aurrera, aurrera beti. Bernardo Atxaga
Gainerako edukia: Labaien (1898-1994), hitz bitan : dokumentalaren gidoia / Joxe Ramon Zubimendi
Keywords: Kazetaritzako artikuluak; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura