Ikusiak eta entzunak - Ayesta, Lino (1921-2012) (Oiartzun : Sendoa, 1997)
Begiak eta belarriak ditu gizakiak bizitzan zear bere ikasbide nagusiak. Beste iturririk bai al du eskoletako eta erriaren jakintzak?Ala, berak bere denboran ikusiak eta entzunak dituan gertakizun, kontaera, kanta eta ipuien berri eta lekukotasuna ematen digu liburu ontan Lino Ayestak.Nungoa, ordea? Euskal Erriaren ertz batean dagoan Zeberio erriaren Uriondo auzunekoa.Baiña ango garai bateko bizimodua gure begien aurrean ipintzearekin, antziña bateko Bizkai guztiko mendi-baserrien kondaira eskeintzen digu, ispillu batean bezin zeatz eta garbi.
Keywords: Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura