Bizitza izbide / Inozentzio Olea - Olea, Inozentzio (1921-2010) (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 1997)
Inozentzio Olea Ariztimuño aspaldiko ezaguna dute Auspoa-ren irakurleak. Bereak baiditu liburutegi ontan argitara emandako Goierriko lorak eta Otemotxeko amasa bertso-liburuak.Oraingo ontan, berriz, itz-Iauzko emaitzak eskeintzen dizkigu: egunkarian agertutako zenbait idazlanen bilduma.Izkuntza jatorra, aberatsa, garbia eta dotorea Olearena. Euskeraz pentsatutako euskera. Gaiak, berriz, eguneroko bizitzatik artuak eta bizkor eta zuzen erabiliak.Zenbait urtetan erri-kazetaritza zoragarria eman zitzaigun egunkariaren bidez. Erri-kazetari oietako bat degu Inozentzio Olea adiskidea. Aren idazlanak dira liburu au osatzen dutenak, ez danak noski, autaketa bat baizik.