Nire gazte denpora - Etxebarria, Faustino (Oyarzun : Sendoa, 1996)
Dimako Faustino Etxebarria bertsolariak, orain urte batzuk Nor garan azaldu bertso-liburua plazaratu ondoren, gaur Nire gazte denpora itz-lauzko idazlana eskeintzen digu. Liburu onek, egillearen aurtzaroa, eskola, artzai-bi-zitza, basoko lanak, Arratia aldeko erromeriak, gerra-ibillerak eta abar pelikula batean bezela agertzen dizkigu. Ala, Bizkaiko baserritarren bizitza orain irurogei edo irurogei ta amar urte zer zan, ispillu garbi batean bezela ikusten degu. Ori dana, gaiak eskatzen zuanez, bizkaiera errikoi, bizi, mamitsu eta jatorrez moldatua.
Keywords: Etxebarria, Faustino; Bertsolaritza; Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak; Autobiografiak