Ondarroa'ko kontuak - Etxaburu, Jose Maria (1913-2006) (Oiartzun : Sendoa, 1995)
Bere jaioierriaren kondaira eskeintzen digu liburu onetn Jose Mari Etxaburu ondarrutarrak. Ain oparo ematen dituan argibideen iturri nagusia ez dira, ordea, artxiboetako paper eta agiriak, bere oroimen arrigarria baizik.Orregatik, liburu au bi jenero auen artean sartu bearko litzake: kondaira eta oroipenak. Kondaira dan aldetik, oso berri zeatzak eta ondo oiñarrituak ematen dizkigu. Oroipenak diran aldetik, berriz, oso kontaera bizi, bero eta atsegiña degu.Ala, liburu onek bide berri bat zabaldu dezake. Etxaburu'k Ondarroa'koa egin duan bezela, beste batzuek, orrela komeni dala ikusirik, nork beren errikoa idatziko dute agian, gure kondairaren eta izkuntzaren mesederako.
Keywords: Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura