Lotsaren iges - Ataño (1912-2000) (Oiartzun : Sendoa, 1995)
Ataño-ren Lotsaren iges izeneko nobela berri onek neska gazieixo baten guruzbidea jartzen digu begien aurrean: beartu, aurdun gelditu, amak etxetik bialdu"... Orrelakoak gure artean bein baiño geiagotan gertatu izan dira, zoritxarrez, Orregatik, egilleak ori aitorizen ez badu ere, kontaera au egiazko gertaeretan sustraituta dagoala dudarik ez da. Ala, liburu onek, batetik, errukirik gabeko portaera ori gizalegeak eta kristauiasunak eskatzen dutena oie dan penisa arazten du. Eta, bestetik, errenteriar idazle oparo onen euskera jator, bizi, dotore eta gozoa bein eta berriro miazkatzeko egokiera ematen digu.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak