Deba, euskal kosta nuklearra - Aldabaldetreku, Patxi; Rekalde, Jose Ramon; Urdangarin, Carmelo (1932-2021); Urkizu, Patri (1946-2024) (Donostia : Kriselu, 1975)
Liburu honen helburua, DEVAko zentral nuklearraren proiektua aztertzea da. Hortarako, nuklear indarra aztertzen da lehenik eta zein arrisku erakar ditzakean, ikertuaz DEVAko proiektoa eta bere ondorioak -hautatutako lekuaren desegokitasunean funtsaturik-, bai jende hain multzo handiarentzat sor ditzakean arriskuengatik eta bai herrialdean diren ohitura eta giroak aldatuz sor ditzakean hainbat desekonomiengatik.
Keywords: Zentral nuklearrak -- -Gipuzkoa; Monografiak