Deba, euskal kosta nuklearra / Patxi Aldabaldetreku, Jose Ramon Rekalde, Karmelo Urdangarin ; euskarazko moldaketa, Patri Urkizu - Aldabaldetreku, Patxi (Kriselu, 1975)
Liburu honen helburua, DEVAko zentral nuklearraren proiektua aztertzea da. Hortarako, nuklear indarra aztertzen da lehenik eta zein arrisku erakar ditzakean, ikertuaz DEVAko proiektoa eta bere ondorioak -hautatutako lekuaren desegokitasunean funtsaturik-, bai jende hain multzo handiarentzat sor ditzakean arriskuengatik eta bai herrialdean diren ohitura eta giroak aldatuz sor ditzakean hainbat desekonomiengatik.