Neronek tirako nizkin - Salaberria, Sebastian (1915-2003) (Oiartzun : Sendoa, 1994)
Sebastian Salaberriak Agora elkartearen Gipuzkoa saria irabazi zuan 1964 urtean, gaur bigarren aldiz argitaratzen degun Neronek tirako nizkin izeneko idazlan onekin. Bere aur eta gazte-denboraren berri eman ondoren, gerrateko ibillerak kontatzen dizkigu. Guda sortu zanean, bera, guztiz pakezalea izanik, ez da etxetik iñora joaten. Baiña kintak arrapatu eta fusilla artu bearra duo Bizkaira eramaten dure. Antxe, beste aldetik ordea, anai bat dauka: Kasimiro. Eta egun batean biak bildur zutena gertatzen da: alkarri tiroka ekin bearra. Orixe besterik ez da, izan ere, gerra zibilla: anai arteko burruka.
1964-ngo. "Agora"-ren "Gipúzcoa" nobela-saria
Keywords: Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura