Hontz txikia habiatik kanpora / Marcia Leonard ; marrazkiak, Carol Newsom ; ohar didaktikoak, Teresa Puig, Isabel Martí, Jordi Carbonell ; [itzulpena, Joxantonio Ormazabal] - Leonard, Marcia (Aukeratu zeure lehen abentura. Globo berdea (Timun Mas-Elkar), 1986)
"Aukeratu zeure lehen abentura" bilduma hau haserako irakurketa mailarako egina da eta "Timun Mas"ek argitaratutako "Aukera ezazu zeure abentura" izeneko sail ezagunaren bide berari jarraitzen dio. Eskolaurreko haurrentzat egindako liburuska hauek pedagogia alorrean aukera handiak eskaintzen dizkie guraso eta hezitzaileei, liburu bakoitzean azaltzen diren ohar didaktikoetan ikus daitekeenez. Ipuin erraz hauetako bakoitzak jostatuz ikasteko aukera eskaintzen dio irakurle gazteari irakurketarako zaletasuna sortuz.