Geologia estrukturalaren oinarriak - Park, R.G.; Orobengoa, Olatz; Mujika, Alfontso; Sarasola, Ibon; Apraiz Atutxa, Arturo; Elhuyar Fundazioa ([Bilbo] Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2008)
Errazagoa da egitura geologikoen adibideak ematea egiturak berak definitzea baino. "Egitura" hitzak "eraiki edo egin dena" esan nahi du. Geologo estrukturalek hitz hori erabiltzen dute zerbait deformazioz sortu dela adierazteko, hots, Lurraren azalean eta azalaren azpian dauden indarren eraginez sortu dena azaltzeko. Geologia estrukturalaren aztergai guztiei buruzko informazio nahikoa biltzen du liburu honek, eta irakurleen gogoa piztu nahi du, testuliburu aurreratuagoak eta artikulu zientifikoak irakurtzen jarrai dezaten. Hasiberriei gomendatzeko moduko oinarrizko liburua da; testuliburu laburra, baina nahiko osatua.
Liburu hau Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Foundations of Structural Geology
Keywords: Geologia; Tektonika; Monografiak