Gure pertsonaiak / zuzendaria, Juanba Berasategi ; gidoiak, Pako Aristi, Mitxel Murua, Xabier Mendiguren Elizegi, J. M. Olaizola "Txiliku" ; marrazkiak, J. Carlos Nazabal, Imanol Zinkunegi, J. Angel Lopetegi ; animazioak, Itxaso Bon ; konposaketa, Eduardo Elosegi ; musika, Joserra Senperena ; bikoizketa eta zaratak, Mixer SA ; ekoizlea, Miren Berasategi] - Aristi, Pako; Senperena, Joserra; Bon, Itxaso; Berasategi, Juanba (1951-2017); Murua, Mitxel; Mendiguren Elizegi, Xabier; Txiliku; Nazabal, Juan Carlos; Zinkunegi Zinkunegi, Imanol; Lopetegi Brit, Jose Angel (Gure pertsonaiak (Elkar), 2011)
Bost liburuxkaz eta DVD batez osatutako bildumaren bidez gaztetxoei, modu errazean, Gipuzkoako pertsonaia ospetsuei buruzko hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Kontakizun bakoitzean pertsonaia bakoitzaren bizitzako hainbat pasadizoren berri ematen da. 1 Andres Urdaneta 2 Manuel Larramendi 3 Jose Migel Barandiaran 4 Ignazio Loiolakoa 5 Jose Maria Iparragirre