Geroaren aurpegia = El rostro del futuro : 1967-1997 - Lasa Alegría, Amaia; Padrón, Jose Luis; Agirre Narbaiza, Amaia; White, Linda; Ugalde, Martin (1921-2004); Young Blanco, Mariana; Maraña, Felix (Leioa : Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitarapen Zerbitzua, 2000)
Liburuak , Amaia Lasaren (Getaria, 1948) olerki lan osoa jasotzen du, lehenengo poemetatik hasi, honako honetan obrari titulua ere ematen dion "Georaren aurpegia" izenburupean bilduak, eta segi argitaratugabekoekin bukatu arte, "Egunak jarraiean" (1990-1997) izenburupean jasoak. "Sustraia" (1970-1975) eta "Ordu minduak" (1976-1978) olerki liburuek, ibilbide poetiko hori zehazten dute, espresiogunera orain hiru hamarkada azaldu zenetik. Eginahal horretan ametserako joera sumatzen da, iradokizunaren mugetan beti, kontatzailea, proposatzailea eta adierazlea den poesian barna. Lasak sendo eusten dio ibilbide osoan zehar lehendabiziko poemetariko batean esandakoari: azken kolorearen bilakunta da bizitza, gainerako koloreak gainditzen dituena.
Testu elebiduna euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura