Geroaren aurpegia = El rostro del futuro : 1967-1997 / Amaia Lasa Alegria ; gazteleratzea, José Luis Padrón, Amaia Agirre ; hitzaurrea eta argitalpena,, Félix Maraña, José Luis Padrón ; dokumentazio gehigarria, Linda White, Martin de Ugalde, Mariana Young Blanco - Lasa Alegría, Amaia (Gaur egungo euskal poesia (UPV/EHU), 2000)
Liburuak , Amaia Lasaren (Getaria, 1948) olerki lan osoa jasotzen du, lehenengo poemetatik hasi, honako honetan obrari titulua ere ematen dion "Georaren aurpegia" izenburupean bilduak, eta segi argitaratugabekoekin bukatu arte, "Egunak jarraiean" (1990-1997) izenburupean jasoak. "Sustraia" (1970-1975) eta "Ordu minduak" (1976-1978) olerki liburuek, ibilbide poetiko hori zehazten dute, espresiogunera orain hiru hamarkada azaldu zenetik. Eginahal horretan ametserako joera sumatzen da, iradokizunaren mugetan beti, kontatzailea, proposatzailea eta adierazlea den poesian barna. Lasak sendo eusten dio ibilbide osoan zehar lehendabiziko poemetariko batean esandakoari: azken kolorearen bilakunta da bizitza, gainerako koloreak gainditzen dituena.