Psikologia dinamikoaren funts psikoanalitikoak : unibertsitaterako ikasliburua - Azazeta Zubiaurre, Faustino; Iturbide Lukin, Luis María; Iñurrieta, Iñaki; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2005)
1. Psikoanalisia eta Psikologia Dinamikoa: - Psikologia dinamikoa eta Psikoanalisia bereizten. - Psikoanalisiaren zenbait arazo. 2. Psikoanalisiaren basiera edo Freudek sortutako psikoanalisia: - S. Freuden haurtzaroa eta prestakuntza. - Lanbide hasieratik Freudek bere buruaz egindako analisiaren hasiera arte. - Freudek bere buruaz egin zuen analisitik funtsezko aurkikuntza psikoanalitikoetara arte. - Funtsezko aurkikuntzen garapen berriak. - Amaieraren eta ikuspegi berrien garaia. 3. Lehenengo belaunaldiko bi psikoanalistaren ekarriak: Sandor Ferenczi eta Karl Abraham: - S. Ferencziren ekarriak. - K. Abrahamen ekarriak. 4. S. Freuden ondorengo psikoanalisia: - Kleinismoa eta objektu-karremanen psikologia. - Niaren psikologia. - Heinz Kohut: "Selfaren psikologia". - O. Kernberg-en "objektu-harreman barneratuen" ikuspegia. - L. Lacanen ekarriak. 5. Taldea, esperientzia psikoanalitikoaren esparru: - Taldearen teoria psikoanalitikoak. 6. Amaiera: Laburpen bat abiapuntu baterako: - Psikoanalisiaren laburpena. 7. Eranskina: Irakurgaia.
Bibliografia: 463.-477. or.
Keywords: Psikoanalisia; Monografiak