Gorputz hezkuntzaren oinarriak lehen hezkuntzarako - Zubizarreta, Koldo; López Gaseni, Manu; UZEI (Donostia); Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2003)
I. Liburukia: 1. Gorputz hezkuntza: oinarritze teoriko eta pedagogikoa. 2. Gorputz hezkuntzako zereginak lehen hezkuntzan. 3. Kirol-ikaskuntza. 4. Garapen motorea eta bere implikazio didaktikoa. 5. Haurren hazkunde eta garapena. 6. Umea, bere gorputza eta jarduera fisikoa. 7. Gorputz hezkuntza eta osasuna lehen hezkuntzan. 8. Hezkuntza psikomotorea eta sentsoriomotorea haurtzaroko lehen etapetan. 9. Gorputzaren kontzientzia. 10. Ekintza motoreen leku-denvorazko antolamendua. 11. Gorputza eta mugimendua adierazpen-bide bezala. 12. Gorputz adierazpenaren-oinarrizko osagaiak. 13. Erritmoa eta mugimendua. 14. Oinarrizko trebetasun eta abilezia motoreak. 15. Oinarrizko trebetasun motoreen garapena. 16. Oinarrizko gaitasun fisikoak. 17. Haurren gaitasun fisikoen garapena. II. Liburukia: 18. Haurren jolasa. 19. Jolasten ikasi eta jolastuz ikasi. 20. Jolas eta kirol tradizionalak. 21. Kirola gorputz hezkuntzaren barruan. 22. Kirol-hastapenak eskolan: talde-kirolak 23. Kirol-hastapenak eskolan: atletismoa. 24. Kirol-hastapenak eskolan: trebetasun gimnastikoak. 25. Jolasar eta kirol-jarduerak natur ingurunean. 26. Ingurune naturalean jarduerak burutzeko teknika espezifikoak. 27. Gorputz hezkuntzaren helburuen egituratzea lehen hezkuntzan. 28. Kurrikuluaren diseinua. 29. Metodo didaktikoak gorputz hezkuntzan. 30. Gorputz hezkuntzaren ebaluaziorako orientazioak lehen hezkuntzan. 31. Programazioa. 32. Gorputz hezkuntzako klasea.
Fundamentos de la educación física para la enseñanza primaria
Keywords: Gorputz Hezkuntza -- Didaktika; Monografiak