Odontoanatomi eskuliburua - Azkue Barrenetxea, Jon Jatsu; Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Unibertsitate eta Ikerketa Saila ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2000)
Odontoanatomiaren ezagutza zehatza lehenengo eta ezinbesteko urratsa da Odontologian murgildu behar duenarentzat. Eskuliburu honen helburu nagusia gizakiaren hortzaginen anatomiaren zehaztasunak ematea da, batez ere Odontologiaren jardueran egunero eta lanbidez arituko direnei begira. Hortz galkorren zein iraunkorren ezaugarriak aztertzen dira, alde batetik guztiek morfologi aldetik dituzten ezaugarri orokorrak jasoz eta bestetik hortz bakoitzari dagozkion xehetasun bereziak zehaztuz, kontuan harturik beti ere hauen aldakortasuna.
Liburu hau Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Liburu honek Osasungoa Euskalduntzeko Erakundearen I. Jose Antonio Agote saria irabazi du 2000 urtean
Keywords: Odontologia -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak