Kurrikuluaren diseinu eta garapena - Zabalza Beraza, Miguel Ángel; Elizalde, Luis María; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua; UZEI (Donostia); Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbtzua, 1996)
Azken urten hauetan gauza asko aldatu dira eskola-hezkuntzaren munduan. Erreforma, funtsean, indarrean zegoen egitura kurrukularen "berreraikuntza" prozesu bat izan da. Hezkuntza-administrazio zentralak eta gure lurralde autonomoko administrazioek argitara eman eta zabaldu dituzte Oinarrizko Curriculum Diseinuak. Gure artean "kurrikulu" topikoak monopolizatu egin du eskola-pedagogiari buruz argitaratzen eta eztabaidatzen den gehiena. Miguel Angel Zabalzaren "Kurrikuluaren diseinu eta garapena" testuliburua itzuli du Euskal Herriko Unibertsitateak. Iadanik portugesez, frantsesez eta italieraz argitaratua dagoen liburua. Unibertsitatean "klasikoa" bihurtu den testua hain zuzen ere. Sarrera zabal eta sakona eskaintzen du. Oso aproposa bai Didaktika Zientziaren ibilbidean lehen urratsak egiten dituzten ikasleentzat, bai kontsulta liburu gisa irakakuntzan dabilen edozeinentzat.
Liburu hau Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da.
Liburu hau, Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura eta Turismo Sailak emandako diru-laguntzari esker euskaratu da.
Diseño y desarrollo curricular
Keywords: Irakaskuntza -- -Programazioa -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak